LasonAll xs

XL-teknik i XS-format

4 kg märkhuvud för lasermärkning

LasOnAll XS – Denna laser säkerställer extra kompakt och kraftfull lasermärkning på alla ytor.

Med sin kompakta, kubiska design blir LasOnAll XS-lasern en idealisk del av industriell design. 245 x 145 x 100 mm3 Volym vid en vikt av ca. 4 kg markeringshuvud är måtten på LasOnAll XS-lasern. Därför, i motsats till de tunga och utrymmeskrävande resonatorerna i jämförbara märkningssystem, är den mest slående skillnaden den mycket enklare integrationen i det minsta utrymmet.

I den vidare utvecklingen av denna modell reviderades inte bara arkitekturen utan också tekniken för laserenheten i LasOnAll XS i grunden. Tack vare dess avsevärt förbättrade ergonomi och effektivitet kan CW-effekter på upp till 200kW toppeffekt nu uppnås med minimala dimensioner.
Detta ger största möjliga flexibilitet inom olika tillämpningsområden och tillämpningar av lasermärkning. Som diodpumpad halvledarlaser har LasOnAll XS från Östling, till skillnad från de fiberbaserade systemen, inga problem med optiska bakreflexer, som kan uppstå vid lasermärkning av koppar, mässing och andra högreflekterande material för detta våglängdsområde .

För LasOnAll XS-lasern erbjuder Östling ett industrianpassat standardiserat 19-tumsställ. Denna laserstyrenhet innehåller all kraft- och styrelektronik och anses även vara en lättviktare i sin klass, som väger runt 14 kilo.

Ett plus i flexibilitet och användarvänlighet är förvisso att laserstyrenheten endast behöver anslutas till en Windows-dator eller laptop via en USB-kabel via ”Plug & Play” i det enklaste fallet.

Detta faktum och den extremt låga vikten för hela paketet gör det möjligt att integrera LasOnAll XS-lasern extremt flexibelt i nästan alla industriella miljöer utan problem.

Konkurrenskraftigt inom fibersegmentet

Diodlivslängden för XS-serien är inte på något sätt sämre än fiberlasrarnas, varvid vid underhåll endast byte av diodmodulen är nödvändig. I motsats till detta kräver fibersystemet i de flesta fall ett utbyte av hela laserenheten med ett helt stopp av lasermarkeringen.

Förutom underhåll är energibalansen i LasOnAll XS-lasern också särskilt effektiv. Med 20 Watt-versionen är strömförbrukningen endast max. 600W.

Östling LasOnAll XS-familjen finns som standard i varianterna XS5 (5W), XS10 (10W), XS20 (20W), XS30 (30W) och XS40 (40W).
Alla LasOnAll XS-modeller är ren luftkylda och kräver ingen ytterligare vattenkylning.

Arbetsavståndet till arbetsstycket för lasermärkning beror på vilken F-Theta-lins som används. PDF Ladda ner: LasOnAll XS Arbeitsabstand Resonator.